18.11.08

Magushapu kapsas


värsket kapsast
soola
suhkrut
haput (mahla või sidrunit või äädikat)
maitsestamiseks köömneid, kadakamarju, jõhvikaid, pohli, õuna - eraldi või kombineeritult

Mina tegin nii, et hakkisin pool suuremat kapsapead ja panin potti vähese veega hauduma. Kui kapsas oli poolpehme, hakkasin timmima soola, suhkru ja punase sõstra mahlaga. Mulle meeldib tugev maitse, nii et soola läks küll vast 2 teelusikatäit, suhkrut 1 supilusikatäis ja mahla pool klaasi, sidrunit pigistasin natuke ka veel lisaks. Võib-olla läks soola-suhkrut rohkemgi, maitsma peab. Kadakamarju 20 tk, tampisin neid enne lisamist natuke katki. Aa, ja sortsu mahedat sinepit panin ka lõpuks. Maitseb hästi verivorstide juurde.

2 comments:

Helb said...

Minu ema teeb neid samu kapsaid nii, et pruunistab kapsaid päris alguses koos sealihaga, siis järkab nii nagu retseptos kirjutatud ja lõpuks riivib hulka haput õuna ja pisut muskaatpählit.. mm, kohustulik jõulusöök meie peres :)
terv,
helbe

Merit said...

Oh, kõlab hästi! Muskaatpähkel annab kindlasti huvitava nüansi. Proovin.